Rataj z Košíc do Popradu, v nedeľu už proti Skalici

22.10.2008 Celý región

Poprad 22. októbra (TASR) - Skúsený 34-ročný útočník Igor Rataj sa vrátil do Popradu. Po tom, čo ho Košice, kde prišiel v rámci predsezónnych nákupov uvoľnili spod zmluvy, skončil tam, kde s hokejom začínal.
S klubom sa predbežne dohodol na účinkovaní do konca tejto sezóny, čo pre TASR potvrdil prezident klubu Anton Danko. Práve v nej sa hokejistom spod Tatier nedarí, čo si už odniesol tréner František Hossa Toho na lavičke nahradil výkonný riaditeľ klubu Tibor Turan. "Veríme, že raz sa už naša zlá séria musí zlomiť. Rozhodne nemáme zlé mužstvo, " konštatoval bývalý vynikajúci rozhodca a dnes aj primátor mesta.
Igor Rataj v Košiciach nenaplnil ambície. Už pred ním stihol rovnaký osud aj ďalšiu letnú posilu obrancu Daniela Babku, ktorý mužstvo musel predčasne opustiť a vrátil sa do Martina. Rataj v Košiciach odohral 14 zápasov a nazbieral v nich len 8 bodov za 2 góly a 6 asistencií. Nespokojnosť s ním naznačili tréneri už po kvalifikačnom turnaji LM v Norimbergu, keď ho po návrate domov spolu s inými hráčmi v jednom zápase vynechali zo zostavy. Jeho osud sa spečatil minulý týždeň, keď ho pred zápasom so Slovanom definitívne z tímu vyradili.
Igor Rataj v Poprade odohral šesť sezón, odtiaľ prišiel v roku 1998 do Slovana Bratislava. Hneď v nasledujúcej s ním získal svoj prvý majstrovský titul. Šťastie skúšal aj v ruskom tíme Amur Chabarovsk, kam odišiel pred začiatkom sezóny 2001/02, no odohral tam len 12 zápasov a vrátil sa späť do Slovana. Tam získal ďalšie dva tituly a následne odišiel do českej extraligy do tímu HC Bílí Tygŕi Liberec. Prvú sezónu na severe Čiech ale nedokončil, dohral ju v Znojme a ďalšie dve už pravidelne hrával za Liberec. Sezónu 2006/07 začal v Plzni, no po desiatich zápasoch sa sťahoval do Slavie Praha a s ňou v uplynulom ročníku získal svoj už štvrtý majstrovský titul.
 

Vyberte región